Hembygdens dag på söndag

Smedjans tak fejades under våren. Minskar brandrisken kanske man kan smida på söndag. Foto: Björn Palmqvist
Textstorlek:

LERBÄCK Varje år arrangerar Lerbäcks hembygdsförening ”Hem­bygdens dag” med en rad av aktiviteter. På söndag klockan 13 är det dags för årets upplaga på den natursköna hembygdsgården. Årets fotoutställning handlar om, och visar, kända musiker från trakten. Textilgruppen i sin tur presenterar jeansklädernas utveckling under 50 år. Andra inslag är hantverkare som finns på plats, tekniska kommittén visar gamla maskiner ”som brummar och ­låter” och vill man kan man följa med på en traktortur i bygden.

Om det inte råder eldningsförbud så kommer det även att smidas i smedjan. Peter Johansson svarar för underhållningen, serveringen är öppen och dagen avslutas med en sångandakt.