Sponsrat innehåll

Guide till hur du hittar bra smslån utan UC

Textstorlek:

De allra flesta har säkerligen hört UC nämnas när det kommer till att teckna lån. UC är ett kreditupplysningsföretag och står för Upplysningscentralen. När du tar ett lån så behöver din långivare enligt svensk lag kontrollera din förmåga att kunna betala tillbaka ditt lån, vilket görs med hjälp av en kreditupplysning. Om många kreditupplysningar utfärdas mot dig av samma kreditupplysningsbolag, kan din kreditvärdighet dock försämras. Detta kan leda till att du får betala högre ränta och får sämre villkor på lån i framtiden. 

Det vanligaste kreditupplysningsföretaget i Sverige är UC och det kan på så vis vara smart att försöka undvika att försämra din kreditvärdighet hos UC. Om du ska ta ett större lån för bil eller bostad i framtiden. Är du ute efter att teckna ett mindre lån för att få vardagsekonomin att gå runt, kan det alltså vara strategiskt att sprida dina lån hos långivare som inte använder sig av UC. Det behöver dessutom inte vara jobbigt att hitta ett bra lån utan kreditupplysning från UC – använd dig bara av den smarta jämförelsetjänsten lanutanuc-guide.se, där du enkelt kan jämföra lån. 

På så vis kan du förstå vilka lån som erbjuder lägst ränta och bäst villkor. Kom även ihåg att inte stirra dig blind på den nominella räntan – håll istället koll på den effektiva räntan, då ser du vad lånet faktiskt kommer att kosta dig och behöver inte bli överraskad av oväntade utgifter. När du har hittat en låneaktör som du tycker verkar bra, gör du även rätt i att göra vidare efterforskningar om långivaren på exempelvis Trustpilot, liksom att läsa recensioner som finns på internet. Hur har andra upplevt att låna från den långivare du är intresserad av? Verkar det vara en bra idé? Genom att göra grundliga efterforskningar på internet innan du tecknar ett lån, kan du få reda på mer än bara ränta och villkor. 

Det finns en god chans att du i framtiden kommer att tacka dig själv för att du undersöker dessa aspekter av lånen innan du tecknar lånet. Att vara påläst är bland det viktigaste som finns när du ska teckna ett lån. Vårt sista råd är att man i regel ska vara försiktig när man letar efter ett lån utan UC. Även om det finns en hel del bra aktörer som erbjuder lån utan kreditupplysning från just UC, finns det många lån som präglas av dåliga villkor. Om du enbart söker på Google efter sms-lån, kan det vara svårt att skilja agnarna från vetet. Du bör därför i högsta möjliga grad se till att använda dig av en legitim jämförelsetjänst https://lanautankreditupplysning.se för att kunna känna dig säker på att du tecknar ett bra lån. Förbered dig och gör grundliga eftersökningar innan du tar ditt nästa lån, så du undviker att teckna ett fördelaktigt avtal!