Inför säsongsstarten – hett träningsläger i vardagsrum

Textstorlek:

Sju vuxna män och två barn stirrar koncentrerat på sina spelare. Stressmusiken sätter igång. Nu är det 30 sekunder kvar att göra mål. Det är träningsläger i Tegelhusets OBK, hemma hos en av eldsjälarna Anders Pettersson.

Olof Blume började spela bordshockey på sportlovet i februari 2017. Han bor i Stockholm och familjen har fritidshus i Brevens.

– Spelet är väldigt enkelt och snabbt. Det är en rolig lek och stor gemenskap att kunna träffas så här, säger Olof som även värvat sin lillasyster Sisela att börja spela.

Anders Pettersson som äger vardagsrummet de spelar i är en hängiven bordshockeyspelare. Han spelade i en klubb i Eskilstuna men tyckte att det blev för långt att åka. Anders tog med sig fem hockeyspel och klev in på Tegelhuset i Odensbacken och sedan dess har en massa hänt. Anders träffade Glenn och Lotta Dahlberg som fastnade direkt. De tre startade föreningen Tegelhuset OBK 2017 och i år är föreningen officiell. De är cirka 25 till 30 medlemmar varav 10 är licensierade vilket innebär att de kan spela tävlingar utanför Tegelhuset OBK.

Klubben är och vill fortsätta vara en lokal bred klubb, att alla ska kunna vara med spela. De vill även vara störst på barnsidan.

– OBK är ett av de bästa och trevligaste ställen jag spelat på. Alla är välkomna och alla är lika mycket värda. Barnen går först i alla lägen vad gäller spel och mat. De är så proffsiga med barnen, berömmer Joakim Lundin, flerfaldig EM och VM-medaljör som spelat bordshockey sedan 1990 och som för dagen har med sig dottern Gry, 6 år. Joakims hemmaklubb är United stars i Örebro.

– Det roligaste med bordshockey är att barn kan spela mot vuxna och de bästa mot nybörjare. Den 23 mars 2019 ska Grand Prix gå av stapeln i Odensbacken och samma dag arrangerar vi även knatte-SM, säger Anders Pettersson.

– Hela Sverige-eliten kommer hit. Det blir bra för alla i Odensbacken, fortsätter Anders.

– De största tävlingarna som Swedish Masters och Stockholm Open drar människor från hela världen. Man får nya vänner från hela världen, säger Glenn Dahlberg.

Förra veckan tränade de inför säsongsstarten som börjar i slutet på augusti.