Bilder från hembygdsfesten i Snavlunda

Textstorlek:

Igår eftermiddag var det traditionell hembygdsfest i Snavlunda, vid hembygdsgården. Trots helgens regnskurar och åska blev det bra väder och uppehåll, vilket lockade ut flera hundra besökare till festen.

Annons:

Trots att det regnat en del blev det en mycket varm och kvav kväll. Folk svettades i värmen. På programmet stod bland annat en uppvisning av Norra Vätterbygdens folkdansgille som gjorde ett mycket bra jobb i hettan. Ett flertal dök trots vädret upp i fina folkdräkter.

Det visades bland annat upp ett trettiotal veteranbilar.

– Det blev lite färre än föregående år på grund av hettan. Folk drar sig lite för att köra med gamla fordon i hetta, äldre motorer och kylare kan överhetta, sa Länspostens egen Björn Palmqvist, som var confrencier på festen.

Alla bilder tagna av Christer Sätterqvist, Vretstorp

 

Annons: