Bilder från hembygdsfesten i Snavlunda

Textstorlek:

Igår eftermiddag var det traditionell hembygdsfest i Snavlunda, vid hembygdsgården. Trots helgens regnskurar och åska blev det bra väder och uppehåll, vilket lockade ut flera hundra besökare till festen.

Trots att det regnat en del blev det en mycket varm och kvav kväll. Folk svettades i värmen. På programmet stod bland annat en uppvisning av Norra Vätterbygdens folkdansgille som gjorde ett mycket bra jobb i hettan. Ett flertal dök trots vädret upp i fina folkdräkter.

Det visades bland annat upp ett trettiotal veteranbilar.

– Det blev lite färre än föregående år på grund av hettan. Folk drar sig lite för att köra med gamla fordon i hetta, äldre motorer och kylare kan överhetta, sa Länspostens egen Björn Palmqvist, som var confrencier på festen.

Alla bilder tagna av Christer Sätterqvist, Vretstorp