Sommartiden ska utredas

Textstorlek:

Behövs verkligen sommartiden? Det har nu Statskontoret fått i uppdrag att ta reda på, skriver SVT Nyheter. De ska bland annat kartlägga hur folkhälsan, jordbruk, transport och turism påverkas av tidsomställningen. Utredningen ska sedan göra det enklare

Behövs verkligen sommartiden? Det har nu Statskontoret fått i uppdrag att ta reda på, skriver SVT Nyheter.

De ska bland annat kartlägga hur folkhälsan, jordbruk, transport och turism påverkas av tidsomställningen. Utredningen ska sedan göra det enklare att bestämma om Sverige ska ha kvar sommartiden eller inte.

Vi är ju i ett läge där EU kommer att avkräva medlemstaterna ett ställningstagande, och då måste vi i Sverige faktiskt bestämma oss om vi ska ta bort införandet av sommartid och vintertid och i stället ha en normaltid, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) till SVT.

Jag känner ju själv att det finns ett starkt engagemang och intresse och jag är faktiskt försiktigt positiv till att vi också avskaffar tidsomställningen.

Kartläggningen ska vara färdig den 22 november i år.