Hearing om landsbygden i Nora

Textstorlek:
Folk från elva byar i Nora kommun, LRF och Naturskyddsföreningen har ilsknat till på hur kommunledningen i Nora ser på landsbygden i kommunens nya översiktsplan.
– Vi ifrågasätter våra kommunpolitikers tanke här. Förslagen i planen, som troligtvis bygger på Boverkets riktlinjer, missgynnar landsbygden och bidrar till centralisering, säger Pamela Reynolds från Pershyttans byalag.
– Allmänt har kommunens landsbygdsområden hanterats styvmoderligt från kommunledningens sida och dialogen med oss boende haltar, fortsätter hon.
Byarna och föreningarna har, för att få svar på frågor bjudit in de politiska partierna i kommunen för en hearing om landsbygden i Nora kommun. Alla partier utom SD har tackat ja till att komma. Partierna har fått sju frågor att förbereda svar på. Moderator är Terese Bengard, verksamhetschef för Hela Sverige Skall Leva. Programmet är behandling av de förberedda frågorna med efterföljande öppen frågestund för publiken.
Platsen är Församlingshemmet i Nora. Tid: 18.30-21.00, den 28 maj, nu på måndag.