Avslutning med musik

Textstorlek:

När Ervalla baptistförsamling höll sitt sista möte för terminen fick åhörarna verkligen en trevlig musikeftermiddag. Två timmars sång och spelande.

Ervalla baptistförsamling håller till i Immanuelskapellet, som ligger utefter Frövivägen. Ervalla baptistförsamling har funnits i över hundra år, bildad 1916. Man samarbetar med EFK, och

föreståndare är Rune Nordin.

– Det här är ett samarrangemang med Sabattsbergs missionsförening och Axbergs församling, säger Rune.

– Vi brukar alternera mellan våra olika lokaler och vid denna terminsavslutning var det våran tur att hålla i arrangemanget.

Han ska snart presentera eftermiddagens huvudpersoner, Duo Olivia Mary, som består av Olivia Lundberg och Jonathan Lassila.

Hur kom du i kontakt med dem?

– Jag vände mig till Musikhögskolan i Örebro och frågade om de kunde rekommendera några lämpliga elever, som ville uppträda för oss.

Rune avslöjar att han för säkerhets skull även lyssnat på dem på Youtube, och gillade vad han såg och hörde.

Länsposten vänder sig till Duo Olivia Mary:

Varifrån kommer namnet?

– Det är från Olivia, säger Jonathan.

– Ja, jag heter Olivia Mary, och nu låter det som om jag tar äran från allting, men förslaget kommer från Jonathan, inflikar Olivia.

Vad kommer ni sjunga för oss?

– Det kommer bli en ganska blandad repertoar, lite svenskt och lite engelskt. Vi har Ted Gärdestad, Jerusalem, en och annan psalm, upplyser Jonathan.

Har ni även något eget med idag?

– Vi skriver lite själva också, men i den här konstellationen kör vi covers.

Under några av låtarna kommer duon få förstärkning av församlingsföreståndaren själv, Rune Nordin.

– Jag har spelat gitarr sedan tolvårsåldern och ståbas sedan jag var 15 – 16 år, säger han.

Olivia har ett år kvar på musikproduktionslinjen, medan Jonathan har avslutat sina studier. Han jobbar nu inom Hallsbergs kulturskola. Men båda bor i Örebro.

Dagen före hade de bägge uppträtt på Örebro slott, på en lärarkonferens. Duon tar gärna emot fler engagemang, med sin breda repertoar.

Hela tio låtar hinns med innan eftermiddagskaffet, och sedan avverkas del två med ytterligare fem melodier. Bland dem några önskelåtar från publiken.