2021 ska sjukhusbygget vid USÖ stå klart

Det som kommer att heta H-huset är under full uppbyggnad. Men det tar tre år till innan allt är klart. Foto: Rolf Johnsson
Textstorlek:

År 2021 ska det nya sjukhusbygget vid USÖ stå klart.

Många har förstås sett att det byggs för fullt vid USÖ. Det nya jättebygget går under benämningen H-huset. 2021 ska det stå helt klart. Men redan 2020 kommer den nya akutmottagningen att vara klar för att ta emot patienter.

– Det är hösten 2020 som är inriktningen där, säger Sten Lundberg, informatör på Region Örebro län, till Länsposten.

– Nu ger vi allmänheten chansen att se hur det kommer att se ut, på en utställning som nyss har öppnat på USÖ. Jag rekommenderar att se den.

Här ska både patienter och allmänhet kunna se in i det framtida sjukhuset, bland annat med hjälp en så kallad virtual reality-film.

För en tid sedan invigdes nya urologen, som vi skrev om för några nummer sedan. Hela USÖ genomgår för närvarande en kraftig upprustning. Och vad gäller akuten så det ett minst sagt efterlängtat nybygge. Där upplever länsborna behovet som akut, för att använda ett måhända passande ord.

I H-huset kommer vi om tre år att hitta; akutmottagningen, akutröntgen, ögonkliniken, plastik- och kärlkirurgin, käkkirurgin, öron, näs- och halsklinikerna, dagkirurgi, samlad operation, postoperation, anestesi och intensivvård med IVA, hudklinik och dessutom vårdavdelningar för ögon, öron och käkkirurgi.

– Till stor del kommer det att handla om högspecialiserad vård där USÖ på många sätt ligger i framkant.