Rätt lottorad gav storkovan

Grattishälsningen utanför Torghallen vänder sig till det pensionerade askersundsparet som nyligen blivit nästan 5,5 miljoner rikare.

Textstorlek:

Ett pensionärspar i Askersund prickade nyligen in sju rätt på Lotto vilket gav hela 5 453 288 kronor till hushållskassan.– Det går inte att beskriva hur det känns, sade mannen när vinsten bekräftats.

Det var på Torghallen som den vinnande lottoraden lämnats in och där är man förstås särskilt glada över att någon stärkt sin pension med nästan 5,5 miljoner kronor genom ett inlämnat spel där.

– Vi kom hem och min man sa direkt när vi kom innanför dörren att vi måste rätta lotto. Innan vi ens packat upp tog han tidningen och rättade. Så brukar han aldrig göra, berättade kvinnan för Svenska Spels Victor Kalda.

– Sen var det bara total lycka. Vi har haft fest hela natten, det gick ju inte att sova efter det här, tillade hon.

Askersundsparet var bara ett jokernummer ifrån att även vinna drömvinsten som låg på 211 miljoner kronor.

– Men det hade varit för mycket. Klart man hade kunnat hjälpa många, men den här summan går att hantera, menade mannen.

Uppringaren från spelbolaget satte på högtalartelefonen och kunde på så vis prata med båda samtidigt.

– Ett väldigt roligt samtal och trots att de bara var ett nummer från drömvinsten så var lyckan total, meddelar Victor Kalda.

Makarna, som önskat vara anonyma, berättade att de har många barn och barnbarn så det troliga är väl att dessa får en liten del av kakan.

– Vi ska nog unna oss en resa. När man inte har världens bästa pension ska det bli skönt att inte behöva vända på varje krona. Vi är så himla glada, jublade paret i glädjerus.