Sextiotalsmusik bjöds på ”Börsen”

Textstorlek:

Att sextiotalet var ett speciellt musikdecennium är det många som är överens om, särskilt inom Lekebergs Revysällskap.

– Det var många som gick miste om dessa spelningar, men de får förhoppningsvis en ny chans, sade Gunilla Pihlblad, som för kvällen var stylad på tidsäkta vis, både kläd- och frisyrmässigt.

Hon själv ingår i en grupp inom Lekebergs Revysällskap som kallar sig Ljuva 60-tal. Där ingår även Ingemar Bengtsson, Lennart Bernström, Morgan Deile, Anders Ekstrand, Kajsa Henricson och Sara Örtgård.

Fredagens och lördagens helkvällar inkluderade även Askersunds Manskör och gruppen Forever Young.

Den fyra timmar långa konserten inleddes som sig bör med ”Ljuva sextital”, Brita Borgs klassiker.

En fyra timmar lång konsert kanske låter mastigt, men i dessa tre gruppers sällskap for timmarna fram med ilfart. ”Att tiden går fort när man har roligt” var ett tydligt betyg för kvällen, innehållande 60-talet låtar.

– Visserligen har vi inget dansgolv, men ni får gärna spontandansa framför scenen, upplyste Gunilla.

Den appellen var det faktiskt flera som tog fasta på, bland andra kommunstyrelsens ordförande Wendla Torstensson. Länsposten hann med några frågor mellan dansstegen:

Är det inte frestande att själv få beträda scenen?

– Visst, är det så. Men jag har lite att stå i när det gäller valet, så jag får sikta på nyårsafton, utbrast hon.

Det var ett medryckande 60-talsgung och fler hade nog velat gå upp och göra Wendla och övriga sällskap på det tillfälliga dansgolvet, men handfasta klappningar och rytmiskt diggande på åskådarplats var inte heller illa.

När Ulla Lundmark, Kenneth Karlsson och Bo Lundgren i gruppen Forever Young radade upp den ena soulklassikern efter den andra gick det rysningar i kroppen hos undertecknad.

Ulla gjorde Otis Reddings ”Dock of the bay” med enorm inlevelse och med väldig karisma.

– Sådan där soulröst som Ulla önskar jag också få så småningom, påtalade Wendla för Länsposten.

De tre vokalisterna i gruppen drog också till med Four Tops odödliga hit ”I´ll be there”.

Alla tre grupperna kunde rada upp storslagen 60-talsmusik, som naturligtvis innehöll både Beatles, Elvis, Beach Boys och mycket mer.

Som bonus dök det upp en 12-årig kille vid namn Manfred Hammarlund. En blivande stjärna och som han tolkade Cornelis. Både ”Somliga går i trasiga skor” och ”Hönan Agda” var storslagna nummer.

Ytterligare en överraskning var att två av tjejerna i gruppen Glöd anslöt och drog av några sextiotalare. Det blev en magisk kväll.