Elisa från Töreboda rockar i Askersund på torsdag

Elisa Lindström ska rocka loss på Sjöängens scen.

Textstorlek:

Det kommer att svänga ordentligt av gammal hederlig rock´n roll i Sjöängen nu på torsdag. Sångerskan Elisa Lindström med bandet Whole Lotta Shakin´ tar då plats på scenen för lite rockröj i stora salongen.

Elisa Lindström är säkert inte helt okänd ute i stugorna. Törebodatjejen som figurerat i olika sammanhang och visat upp en stor musikalisk bredd, för att inte tala om sin danstalang.

Till genrer som country, dansband, pop och schlager lägger hon nu in även den gamla klassiska rock´n roll musiken från 50-talet. Om exakt en vecka riggar hon och bandet för en spelning på Sjöängen med just det temat, äkta rock´n roll med häftigt ös.

– Det är musik som på något sätt alltid har funnits med. Pappa gillar Elvis och mycket av musiken är ju dansvänlig så jag har tidigare lyssnat in en del av låtarna vi kör i showen och använt dem i mitt dansband Elisa´s, förklarar hon.

Men showen får ytterligare en bredd genom att man även plockar in en bukett av välkända låtar från 60-talet.

– Det finns väldigt mycket bra musik från både 50- och 60-talet. Jag gillar absolut den musiken, säger Elisa.

Och att bandet uppkallats efter Jerry Lee Lewis låt ”Whole Lotta Shakin´ going on” är heller ingen slump:

– Jag gillar verkligen hans låtar, men det finns många fler från den tiden.

De två decennierna hade även en rad av stora sångerskor, påpekar Elisa och nämner bland andra Alma Cogan, Tammy Wynette och Doris Day.

– Det fanns så många bra låtar där melodierna och rösterna var i fokus.

Som sagt, Elisa Lindström har utvecklats genom att våga prova sig fram med sin röst i olika genrerer. Nyligen avslutade hon en musikalperiod där hon spelat i uppsättningen av ”Sound of Music” på Amiralsteatern i Malmö.

– Jag gillar att testa nya saker och är väldigt glad över att få göra nya saker. Jag skulle vilja göra mer musikal, en spännande erfarenhet jag fick nu i Malmö, konstaterar hon.

Hon berättar att hon har ambitionen att alltid göra sitt bästa och se hur långt hon kan utveckla sig.

– Jag vill alltid göra hundra procent.

Läsarna minns säkert även när hon dansade hem vinsten i Let´s dance 2016, eller när hon deltog i melodifestivalen som soloartist 2014.

Har du en vinnarskalle?

– Ja, det är många som påstår det, men jag har inget behov av att vinna över andra, slår hon fast.

Hon kan inte påminna sig att hon framträtt i Askersund tidigare, och i så fall är det förstås hög tid.

– Det ska bli jättekul att få komma till Askersund tillsammans med ett härligt gäng av bra musiker, menar Elisa Lindström.