Container med ostbågar hamnade fel

Textstorlek:

En stor container fylld med bland annat ostbågar från OLW:s fabrik har hamnat på villovägar utanför Filipstad. Utan förklaring stod den plötsligt vid en fastighet som inte ligger på vägen mellan snackstillverkaren och återvinningscentralen, det berättar

En stor container fylld med bland annat ostbågar från OLW:s fabrik har hamnat på villovägar utanför Filipstad. Utan förklaring stod den plötsligt vid en fastighet som inte ligger på vägen mellan snackstillverkaren och återvinningscentralen, det berättar Filipstads tidning.

Behållaren har nu blivit en fråga för både miljökontoret i Filipstad och länsstyrelsen i Värmland, som har miljötillsyn för fabriken. Vad som har hänt är dock fortfarande ett mysterium.

Vi är också lite undrande. Vi håller på och utreder vad som har hänt, men naturligtvis är det här inget bra, säger Ulrika Steen, kommunikationschef på OLW till tidningen.

Ulrika Sten påpekar att avfall med potatis och snacksrester inte klassas som farligt, men tycker ändå det är allvarligt att lasset hamnat fel. Snacksföretaget har avtal med företag som transporterar bort avfall från fabriken.

TT