Unga föredömen som vill vara nyktra motorburna

Textstorlek:

Är man goda exempel och föredömen så kan man få en tårta från Centerpartiet. Det fick fyra motorburna ungdomar smaka på förra veckan.

De kommer från Pålsboda, Fällersta, Sanna-Vintrosa och Örebro. De är i åldrarna 16-20 och alla gillar de att hålla på med A-traktorer (Epa) eller bilar. Motorburen ungdom, kallas de.

Men de vill göra det på ett juste och nyktert sätt. De här fyra är ambassadörer för den Facebook-grupp med 343 medlemmar, som då och då bestämmer sig för att träffas och surra kring sitt gemensamma intresse – motor/bilar. Gruppen heter Motorburen Örebro

Det här har föranlett Centern i Örebro att dela ut månadens goda-exempel-tårta till de här ungdomarna.

Tidigare har tårtan delats ut till exempelvis islandshästföretagare i Vintrosa, värdshusverksamheten i Katrinelund, Hjärta till hjärta väntjänst och boxningsklubben i Tegelhuset.

Per-Åke Sörman, Centerpartiet, Örebro:

– Det är härligt att höra de här ungdomarna, som inte vill vara med i stöket kring den motorburna ungdomen i Marieberg. De är ute och rör sig, spontanmöts och kliver fram som föredömen för andra. Nu får de tröjor av oss som tack för uppskattning.

Nicklas Lundh, är en av de prisade ungdomarna:

– Vi har bra kontakt med Polisen också. De ser det positivt att vi kan göra något vettigt och inte stöka till det.

Och nu ska de få vara med och ställa ut på den stora Hästkraftsdagen i Berglunda 9 juni. Det kan bli upp emot tusen bilar där och de kommer att få samsas om publikgunsten med hemvärnet, åkgräsklipparrace, kanske JAS-plan eller Black Hawk-helikopter. 15000 personer beräknas komma till evenemanget som har gratis entré.

Lars-Inge Segerholm, känd som lite av Örebros ”Mr. marknadsförare” under många år, jobbar med projektet, numera anställd av Engströms.

– De ska få en egen monter och snyggt presentera sig och sina bilar, eller A-traktorer. Och jag säger så här till ungdomarna: Ni fyller en otroligt viktig funktion. Jätteviktigt att ni får visa vad ni sysslar med.

–Vi ska vara rädda om våra ungdomar, som vill något. Och jag känner mig faktiskt stolt över de här killarna och tjejerna.

Kanske får vi även se dem på crusing- och rockabilly-festivalen vid truckstoppet den första september.