Flack och gänget har uppfunnit allsångsdeckaren

Här ska det bli allsångsdeckare. Amanda Flack, Hasse Andersson, Monica Forsberg, Peter Kjellström, Peter Flack och Marie Kühler visar upp sina rollfigurer.
Textstorlek:

Ett helt nytt koncept har uppfunnits av Flack-gänget. En allsångsdeckare. Den kommer främst spelas på landsbygden i både Brevens och i Knutsbol utanför Degerfors. Men premiären blir i Askersund den 30 juni.

– Vi är glada att kunna presentera den första allsångsdeckaren i världen, sade Peter Flack inför den församlade pressen.

Det är inte varje dag man får vara med om en världsnyhet och Peter Flack har verkligen kommit upp i varv sedan pensioneringen för några år sedan. Tillsammans med sin familj och kollegor har han producerat en massa spännande saker.

Förutom de välkända Hjalmarrevyerna har det blivit allsångskvällar i Trystorp, barnteater i Skåne, kaféträffar ”Skivor till kaffet” och nu alltså allsångsdeckare.

– Skivor till kaffet återkommer förresten till hösten här på Scandic Grand. Eftersom det är rörigt med ombyggnation just nu så tyckte vi det var lämpligast.

Han passade även på att gratta en nybliven 70-åring; Hasse ”Kvinnaböske” Andersson, som dock var något förkyld efter den senaste Floridavistelsen.

– Välkommen in i 70-klubben, utbringade Peter.

– Hasse har blivit så känd den senaste tiden att jag sjöng för mig själv på vägen hit: ”Tänk att få spela med Hasse Andersson, lilla jag, lilla jag, med Hasse Andersson”.

För den trudelutten blev det förstås applåder. Och mer musik kommer det bli i allsångsdeckaren.

– Vi har bestämt oss för fyra välkända melodier, men vilka det är vill jag inte avslöja nu. Men räkna med någon ”Hasse-låt”, sade Hasse Andersson själv.

Peter berättade om handlingen i kriminalpjäsen, som heter ”Skuld och gröna skogar”. En stor skogsägare har dött och änkan efter honom är fru Granfjäll (Monica Forsberg). I det förmögna hemmet finns en flörtig husa som spelas av Amanda Flack. Som hjälp med det juridiska har änkan familjens advokat, spelad av Peter Kjellström.

Både husan och advokaten hoppas få ärva pengar. Men vad de inte vet är att det även finns fyra okända söner. Hasse Andersson spelar alla fyra, och Marie Kühler spelar deras fästmöer. Alltså åtta roller på två personer.

Eftersom det är en deckare så kommer det även bli en del mord, fyra stycken närmare bestämt. Och varje gång känner änkan igen en viss låt, som publiken kommer få sjunga med i.

Den som ska lösa fallet blir till sist Herman Maria Lang, spelad av Peter Flack.