Centerpartiet i Kumla har fastställt sin lista

Textstorlek:

Centerpartiet i Kumla har haft sitt årsmöte. Talare på årsmötet var riksdagskandidaten Helena Vilhelmsson, Nora. Hon talade om att Centerpartiet går till val bl a på frågan om att stoppa klyvningen av Sverige.

Partiet vill dels skapa arbete åt de 300 000 personer som långvarigt varit utanför arbetsmarknaden, dels arbeta för att hela landet blir delaktigt av samhällsutvecklingen. Vilhelmsson framhöll också partiets krav på ökad trygghet för alla, både i form av rättssäkerhet och sjukvård. En viktig punkt på årsmötet var att klubba partiets lista för kommunalvalet. Här är topp tio-kandidaterna:

1. Jan Engman, civilingenjör
2. Maria Lannhard, lärare
3. Cristoffer Stockman, tjänsteman
4. Frank Tholfsson, tjänsteperson
5. Magnus Claesson, polis
6. Anna Markström, kanslichef
7. Jonas Andersson Wellermo, tjänsteman
8. Bengt Friman, fd lärare
9. Anette Friman, läkarsekreterare
10. Torbjörn Ahlin, regionråd

Till ordförande för styrelsen omvaldes Cristoffer Stockman och till vice ordförande Jan Engman. Övriga styrelseledamöter är Per-Arne Mårstad, Torbjörn Ahlin, Maria Lannhard, Anna Markström, Jonas Andersson Wellermo, Frank Tholfsson och Magnus Claesson.

Jan Engman topp kandidaten, driver en omfattande opionsarbete, bland annat mot täckning avKvartorpsvägen och för att riksväg 51 förbi Ekeby ska få en så bra utformning som möjligt.