Så ser årets majblomma ut

Varje majblomma är unik. I år är den i färgerna gul och svart.
Textstorlek:
Det är alltid lika spännande att se vilken färg årets majblomma har. Nu är det tillåtet att presentera årets blomma. Den är guldgul, svart med pärlemorfärgad prick. Majblomman är vårens viktigaste accessoar och har i år designats av 12-åriga Elina Hall från Göteborg.
Blomman är inspirerad av sommarens gulligaste flygare, humlan. Torsdagen den 12 april går startskottet för årets försäljning då omkring 80 000 barn i hela landet säljer vårens lilla glädjespridare som Beda Hallberg i Göteborg sådde det första fröet till redan år 1907.
Pengarna från försäljningen hjälper till att förbättra barns livsvillkor i vårt samhälle och fjolårets försäljning uppgick till rekordbeloppet 64 miljoner kronor.