Det går hett till i Åmmeberg

Textstorlek:

Nu är de på gång igen, ensemblen för Jubileumsföreningen i Askersund. Repetitionerna har inletts och det ska återigen bjudas på en roande fars.
Den här gången med lik i garderoben.

 

Det har blivit till en trevlig tradition att Jubileumsföreningen i Askersund sätter upp farser som de sedan levererar fint förpackade från estraden i Åmmebergs Folkets hus.

– Det finns ingen annan lokal som är passande för oss att spela i och lokalen i Åmmeberg är jättebra, förklarar Stina Ogenklev, föreningens vice ordförande.

– Dessutom har vi så fint samarbete med ”Bulta” och de övriga i folkets hus föreningen, tillägger hon.

Nu har arbetet inletts för att sätta upp ännu en förvecklingsfars som sker i ett samarbete med Studiefrämjandet.

Valet den här gången föll på farsen, ”Liket som visste för mycket”, vars original är skrivet av Ray Cooney.

Handlingen tilldrar sig på ett hotellrum. Där har den socialdemokratiske finansministern tagit in tillsammans med kristdemokraternas partisekreterare.

Lite av vänsterprassel över partigränserna så att säga.

Under de heta omfamningarna upptäcker de en man hängande över fönsterkarmen till synes helt död. Men hur död är liket egentligen?

Sen drar det hela igång och som i alla häftiga farser är förvecklingarna lika många som antalet spring i dörrarna och i det här fallet, lik i garderoben.

Mer av handlingen ska vi inte avslöja. Däremot är det ingen hemlighet att premiären går av stapeln den 1 april, och det är faktiskt inget aprilskämt.

Föreställningen ges i två akter och i pausen serveras fika, dryck och enklare tilltugg.

I år går det även genom Hotell Montagne att boka hotellpaket innehållande föreställningen, mat och boende.

Biljetter till någon av de sex föreställningarna som ges kan med fördel bokas hos Turist- och evenemangsbyrån i Askersund.

De inledande repetitionstillfällena genomförs i gamla Folkets hus i Askersund där scendekoren tillfälligt kunnat sättas upp.

När Länsposten tittar in på en av repetitionerna är det som det brukar vara i ett tidigt skede, gemytligt rörigt. Så ska det va, för att det ska bli bra.