Två vilsna och vrickade partier

Textstorlek:
Två partier ska jag skriva om idag som jag har retat mig på den senaste tiden. Eller för det mesta, ärligt talat.
Miljöpartiet. Nio månader kvar till valet och de drabbas gång på gång av katastrofsiffror i väljarbarometrarna. De har också ett antal skandaler att repa sig ifrån innan valet. Stefan Nilsson blev utesluten ur partiet efter att ett tjugotal personer sagt samma sak – att han beter sig som ett svin mot kvinnor. Själv tycker han att han är orättvist utpekad och att han inte gjort något. Mehmet Kaplan hade samröre med turkiska högerextremister, Yasri Khan vägrade ta kvinnor i hand. Jabar Amin från Umeå manövrerades hårdhänt bort från riksdagen.
Utrikespolitiska talespersonen Pernilla Stålhammar avsattes. Utbildningsminister Fridolin har väl inte värst mycket förtroende kvar och lyckades inte fixa skolans problem på 100 dagar som han lovade, inte ens på fyra år. Skandalerna når nästan SD-klass. De har lyckats få igenom två märkbara miljöpartikrav, att de ensamkommande ska kunna få stanna i Sverige och att rabatt ska ges på elcyklar. Det första är bra och det andra är…. tveksamt. Det är väl bra att folk köper elcyklar, men vilka köper mest, folk i stan eller folk på landet? Återigen är det en satsning på storstäderna. Återigen är det stadsborna som får del av skattepengarna.Dessutom; elcyklar säljer som smör i solsken ändå, varför ska regeringen lägga sig i sånt som redan fungerar?

Finns det inte saker som INTE fungerar som man kunde lagt pengar på istället? Jag skulle kunna föreslå ganska många.

Vänsterpartiet. Här finns också turbulens. En mycket kapabel kvinna, Amineh Kakabaveh, petas för att hon kämpar för mycket mot hedersvåld. Vänsterpartiet vill inte riktigt kännas vid att det finns kvinnoförtryck i förorter där det bor många muslimer. De menar att de kämpar mot allt kvinnoförtryck och man får inte sammankoppla det med religion. Hallå, vilken värld lever de i?Afghanistan är ett av världens farligaste länder om du är kvinna.

Syrien har kommit längre, många kvinnor har rättigheter, men där finns inriktningar inom islam, t.ex salafister,som är värre än värst. Tror Vänsterpartiet att de åsikterna stannar vid gränsen när flyktingarna kommer? #metoo i all ära, men man kan inte likställa #metoo med könsstympning, barnäktenskap och burkatvång och kalla alltihop för samma sak. Amineh Kakabahveh har tydliggjort hur förtrycket följt med in i svenska förorter och för det sparkas hon ur riksdagen. Andra riksdagsledamöter som stöder henne har hoppat av och vittnar om toppstyrning och härskartekniker som härjar fritt. Jag hoppas att hon byter parti och fortsätter sitt viktiga arbete. Jag ska skriva till henne och säga det.

Slutgnällt! God Jul!