Projekt matchar unga vuxna

SV:s Anna-Lena Thornberg och Maria Östby.
Textstorlek:

Studieförbundet Vuxenskolan startar ett nytt projekt 2018.
Detta som ett led i arbetet med att ge unga vuxna, som varken studerar eller har arbete, att matcha dem ut i någon form av sysselsättning.
Folkbildningsrådet bidrar med projektmedlen.

LÄNET. Studieförbundet Vuxenskolan Örebro län beviljades i november medel från Folkbildningsrådet för att driva projektet, Ny Arena.
Tanken med projektet är att skapa en mer inkluderande arbetsmarknad och att matcha unga vuxna som varken studerar eller har arbete.
Projektmedlen är avsedda för matchningsinsatser och ingår i regeringens strategi, ”Vägar framåt för unga”.
– Vi har inte sökt medel föregående år då vi haft fullt upp med att driva frågan om möjligheten till vidare studier efter gymnasiesärskolan i vårt tidigare projekt, SV kulturcollege, förklarar Anna-Lena Thornberg och Maria Östby, tidigare projektledare för SVKC.
– I år såg vi chansen och det känns jätteroligt att våra erfarenheter, kontakter och metoder från förra projektet nu kommer att användas vidare, tillägger de.
Projektet planeras att starta 2018.
Björn Brunnberg, avdelningschef på SV Örebro län, är glad över det positiva beskedet från Folkbildningsrådet:
– Vi ser fram emot att få träffa unga vuxna och att föra en dialog med beslutsfattare och företag för att bidra till bättre förutsättningar för unga människor att komma vidare till arbete.
Folkbildningsrådet har årligen under tre år fördelat cirka tre miljoner kronor till olika matchningsinsatser som startats upp runt om i landet.