Sponsrat innehåll

Bröllopsplanering – en dröm eller mardröm?

Textstorlek:

Varje år tar nästan 50 000 svenskar steget att gifta sig och den stora dagen är för de flesta den största dagen i deras liv. Men för många svenskar medför planeringen av bröllopet även stor stress och påfrestning.

Det är mycket som ska falla på plats och ibland kan det ta ett år eller mer att planera bröllopsdagen. Kvinnor i synnerhet har ofta drömt om denna dagen sen de var små, och därför vill man gärna se att allt är på plats.

Detaljer spelar visst roll

Som blivande brud ser man till att tänka på varenda liten detalj och ingenting får utelämnas. Det är tårta som ska beställas, blommorna ska vara de rätta, dekorationen ska matcha och klänningen ska vara så fin som det bara går. Sedan vill  man kanske ha ett band som spelar, det är bokning av kyrka, prästen ska vara tillgänglig och brudtärnorna ska ha passande klänningar. Hur ska det egentligen gå när allt det här måste falla på plats? Dessutom finns det så mycket mer som man måste ha i åtanke. Sa någon catering?

Smekmånaden då?

Det är inte alltid att man klarar av att planera ett bröllop helt själv och ofta får man hjälp av sin partner samt vänner och familj. Visst är det härligt att planera ett bröllop tillsammans de man tycker om mest? Men vänta lite, resurser då? Tänk om man till exempel vill anställa en bröllopskoordinator? Bröllopet kostar ju redan flera tiotusentals kronor utan en koordinator och för att slippa en stor del av stressen vill man kanske ta till professionell hjälp? Ja då är det lätt att man kommer upp i en sexsiffrig summa. Men det är faktiskt mycket vanligare än vad man tror och inte heller särskilt svårt. Så räcker pengarna till eller ska man vänta med bröllopet? Och vad händer om man är mitt i planeringen och inser att pengarna börjar ta slut? För att strö lite salt i såret så får man inte glömma smekmånaden. Den är ju viktig eller hur?

Hjälp, panik!

Det kan verka lägligt att få panik just när man inser att man underskattat kostnaderna för sitt bröllop. Men man ska inte ge upp riktigt än. Förutom att ta hjälp av nära och kära finns det faktiskt de som tar ett tillfälligt snabblån som kan betalas tillbaka efter hand. Ibland är räddaren i nöden ett bolag som sitter på just den summan man behöver för att fullfölja bröllopet eller åka på sin drömsmekmånad. Det kan vara bra att sätta sig ner med sin partner och gå igenom alla kostnader för att komma fram till om man behöver låna pengar med hjälp av ett snabblån och i så fall hur mycket. Bröllopsdagen är ju som sagt en av de viktigaste dagarna i ens liv så då kan man få tänja lite på de ekonomiska gränserna, eller?