Återbruka mera

Textstorlek:
NORA. Besökaren på återbruksutställningen i Järnboås fick mycket tänkvärt med sig hem. Slow food var ett begrepp för några år sedan – nu är slow fashion (långsamt mode) aktuellt.
Kathleen Wickenhäuser och barnen på sykursen med återbruk i fokus hade gjort en utställning i församlingshemmet. Där var det vernissage i början av kulturveckan och finissage i slutet.
Återbruka mera – konsumera mindre var temat i utställningen. Informativa skyltar blandades med återbrukade textilier som sykursbarnen gjort om till väskor, kjolar och gosedjur.
Mellan björkträd stod armeringsjärn och träpallar med nya produkter som gjorts av något gammalt. En soffa av lastpallar klädd med en trasmatta var spännande.
Med utställningen ville sykursen för barn även öppna ögonen för hur vår klädkonsumtion påverkar både miljön och textilarbetarnas arbets- och livssituation. Var och en av oss kan bidra till att minska miljöbelastningen och förbättra textilarbetarnas arbetsvillkor. Köp färre kläder, men med bättre kvalitet, och vårda textilierna.