Stor jubileumsfestlighet när centern firade 100 år

Textstorlek:

Det var fest, glädje, mingel och många minnen som väcktes till liv när Centerpartiet i Örebro län firade 100 år på Örebro slott.

Här om lördagen var det många Centerpartister från hela länet som klätt upp sig lite extra med finkostym och bästa gåbortklänningen. Så ska det vara när det är fest.
Det har nu gått 100 år sedan Centerpartiet i Örebro län bildades. Vad kan passa bättre än en bal på slottet för att fira. Cirka 170 medlemmar samlades till mingel. Det fanns många minnen att dela med varandra.
För vissa var det glada återseenden, och för en del kanske helt nya bekantskaper, men glädjen var på topp.
Partiets länsordförande Helena Vilhelmsson hälsade alla välkomna in i Länssalen där festkvällen sedan fortsatte. Kvällens gäst Fredrick Federley, Europaparlamentariker, var först ut på talarlistan.
Han berättade lite om Centerpartiet och om partiets tankar inför framtiden och det stundande valet nästa år.
– Vi går mot ett nytt valår och bättre tider. Nu går vi mot nya 100 år med Centerpartiet, avslutade Fredrick sitt tal, men han manade också till fortsatt arbete inför valet, att inte bli passiva, nu när partiet går bra.
Fredrick utbringade ett fyrfaldigt leve för partiet, innan han var tvungen att lämna festen för nya uppdrag.
Många talare hade anmält sitt intresse på talarlistan och mellan varje maträtt gavs tre personer fem minuter var att prata på. Först ut var Anders Swärd Kumla, följt av Barbro Resare från Ljusnarsberg som har varit medlem i Centerpartiet i 50 år.
Hon har, och är, mycket aktiv i partiet och var bland annat den som kämpade för att Centerpartiet skulle annonsera i Länsposten, när tanken väcktes att så inte skulle ske.
Barbro överlämnade ett ljus till Gunhild Wallin som familjen Resare fått någon gång för länge sedan från Länsposten. Ljuset fanns fortfarande kvar i originalkartongen.
Nästa kvinna att tala var Ulla Harfeldt också mångårig Centerpartist. Det hanns med flera talare för det serverades en terättersmeny.Sist ut var Sofia Larsen och Rasmus Persson.
Festkvällen avslutades med dans då tjejbandet Fruntimmerz från Nora spelade upp. Tjejbandet består av Titti Hansson, Marie Persson, Berit Kleber, Helena Wengelä samt Anne Svedin.
Kvällens meny bestod av Skogssvampsoppa med nygräddat lingonbröd till förrätt. Huvudrätten var oxfilé och efterrätten blev en höjdpunkt då servitörerna kom in med glassbomb som det sprakade om, precis som på Nobelfesten.