Stefan åter på bomässa

Göran Fredriksson och Stefan Olsson Arrestad med en värmepump mellan sig, i företaget i Storå. Till helgen åker de till Örebro och är utställare på bomässan. Foto: Göran Lindhé
Textstorlek:

När förra årets bomässa introducerades på CV-området i Örebro hette en av alla utställare AB Storå Rör. VD:n där, Stefan Olsson Arrestad, var helnöjd med konceptet och tänker vara med även i år.

Det officiella namnet på mässan är BOstad 2017 och hålls under fredag och lördag i Örebro Eventhall, i samma byggnad där sommarens Titanic-utställning återfanns. Det blir alltså andra året som bomässan hålls och i år är utställarantalet uppe i hela 90 stycken.
– Det gick förvånansvärt bra och för oss var det en utmärkt mässa.
Det var Stefan och företagskollegan Göran Fredriksson som upplyste och servade besökarna med svar på funderingar. De bägge kommer även i år stå vid en monter.
Vad efterfrågades mest?
– Det var olika servicelösningar på värmepumpar, vilket blivit våran specialitet, säger Stefan.
– Helt nyligen har vi blivit auktoriserade på IVT:s värmepumpar i hela Örebro län. Tidigare hade vi bara norra länet.
Det här har inneburit att man nu behöver utöka Örebrokontoret med två man; en kyltekniker och en värmepumpstekniker.
Annars har man förutom kontoret i Storå också lokal i Kopparberg. Tidigare fanns man även i Lindesberg.
Hur är det med rörinstallationer, bistår ni även med sådana saker?
– Det gjorde vi i början, bland annat med badrum hos privatpersoner och så vidare. Men nu vänder vi oss endast till industrin när det gäller rörmokeriet.
För besökaren på mässan är det därför mest värmepumsfrågor som gäller och Stefan upplyser om att de erbjuder jourverksamhet med service under årets alla dagar.
Länsposten frågar Sandra Granath, hos arrangören Hedén & Jungander:
Är det några nyheter på bomässan i år?
– Ja, vi försöker locka hela familjen. Tillsammans med Tullängsskolan och PEAB Sverige har vi en snickarverkstad för barnen. På lördag från 10.00 – 17.00 är barnen välkomna i mån om plats för att lära sig att snickra och skruva.
– Dessutom har vi ett 300 kvadratmeter stort inredningstorg, där det kommer säljas olika varor. Det var en del efterfrågan om sådant förra året.
Nytt är också att man inte har öppet på söndagen. Arrangören märkte förra året att det var bäst tryck på lördagen. Däremot är det öppet för allmänheten även i morgon eftermiddag.
– Vi har också ett tema som heter ”Framtiden runt hörnet” där man kan lyssna till Bengt Wahlström om olika bostadstrender, avslutar Sandra.