Strandvallen invigdes

Åse Classon lossar tejpen och avslöjar att lokalen fått namnet, Strandvallen. Foto: Björn Palmqvist
Textstorlek:

Samhällsföreningen Hammarslaget och båtklubben har nu gemensamma lokaler i en nyuppförd och fräsch byggnad placerad naturskönt med utsikt över Stora Hammarsundet.
Föreningarna har skrivit avtal med kommunen gällande marken och där har de alltså uppfört den nya byggnaden som innehåller stor samlingssal, ändamålsenligt kök och toalett.

Det inköptes fyra begagnade moduler som monterats upp och inretts anpassat för kommande verksamheter med olika fester och samlingar.
– För att finansiera det hela gick vi och båtklubben samman, berättar Kent Kaufeldt, ordförande i Hammarslaget.
– Förutom våra egeninsatser och arbetskraften genom generösa lokala entreprenörer och andra har vi fått bidrag från Europeiska jordbruksfonden, betonar han.
I söndags var det dags för högtidlig invigning och många Hammarsbor passade på att ta sig en titt i de nya lokalerna och på dess omgivning.
Markområdet de har till förfogande innehåller stora grönytor och en fotbollsplan. Väl tilltagna parkeringsytor hör också till de fördelar som placeringen har i den norra delen av samhället.
Inbjuden att avtäcka skylten som avslöjade namnet på lokalen var, Åse Classon, den kvinnliga ordföranden i riksorganisationen, Hela Sverige ska leva.
Det blågula invigningsbandet klipptes av kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson som framhöll föreningarnas framåtanda och stora intresse för orten och dess utvecklingspotential.
Två av föreningens aktiva festfixare, Maria Wäcklén och Carola Wedén, menade att den nya lokalen absolut är ett stort lyft för föreningen:
– Det här sporrar oss att göra fler bra evenemang framdeles. Närmast i den nya lokalen kommer vi den 9 december att hålla julmarknad här på Strandvallen, avslöjade de.