Fler röstade i Glanshammar

Textstorlek:

Vid kyrkovalet i söndags ökade valdeltagandet i Glanshammar. Utanför församlingshemmet stod medlemmar från Röda Korset och samlar in pengar och enligt Stina Levin och Gun-Britt Nordin gick det bra i år.

– Inne i vallokalen har det varit kö hela eftermiddagen. Det har under de tre timmar som vallokalen varit öppen strömmat till av röstberättigade. Att intresset är stort märker Marianne Johansson och Gunnel Arvidsson. De tar emot kuverten och prickar av i röstlängden.

Vid förtidsröstningen var det cirka 140 stycken, också det en ökning, som passade på att visa hur de vill att kyrkans verksamhet ska vara i framtiden. Vid vårt besök är Lars och Lillemor Essén i vallokalen.

Brukar ni rösta på kyrkovalet?

– Ja det brukar vi göra och vi har kryssat för på sedeln för församlingen.Vi röstar på dem vi känner igen. I år har det blivit en del nya namn eftersom vi går ihop med Axbergs församling, säger Lillemor och Lars Essén.

De som är 16 år får rösta för första gången i år och det finns 22 stycken i Glanshammars församling. En av dem var Karl Henriksson som dök upp och lämnade sin röst.

Kyrkovalet pågick för fullt och det var kö hela tiden. Fler vill vara med och lägga sin röst vid årets val.