Marknad i dagarna två

I helgen kommer det att vara full fart med att mala mjöl i den vackra kvarnen. Foto: privat
Textstorlek:

Mullhyttan kommer att sjuda av liv och ett högst varierat utbud under de stundande marknadsdagarna.

I helgen är det så dags för årets upplaga av Mullhyttemarken. Lördagen är den stora marknadsdagen dit 120 försäljare med varierat utbud anmält sig.
Arrangerande Mullhyttans bygdeförening och Mullhyttans IF är glada över att såväl knallar som besökare återkommer år från år.
Lördagen innehåller även kvällsaktiviteter. Nytt för i år är en pubafton på Sågbacken. Dessutom håller Salem grill- och glasscafé och i kyrkan anordnas en kvällskonsert.
Söndag är som brukligt vigd till den stora hantverksdagen, även kallad västernärkes ”Gammelvala”. Spånhyvling, smide, luffarslöjd, knyppling och andra hantverkstekniker kommer att visas upp.
Det kommer även att bli underhållning från scenen. Klockan 11 berättar Rolf Jansson om fotografen Sophie Jansson och därefter intar trollkarlen Jonas scenen.
Klockan 13 sjunger och spelar Acki Fernberg och Daniel Ekström. Svängig musik genom Knutssons kapell utlovas det bli klockan 15.
Bland alla utställare kommer konstnären Ingvar Bilock att finnas. Han säljer akvareller och konstkort vid kvarnen.
Båda dagarna mals det mjöl i den vattendrivna kvarnen och en del av mjölet bakas till bröd i den vedeldade bagarstugan.
Våfflor serveras utanför Kvarngården och i ordenshusets kafeteria serveras kaffe med hembakt.
Den intressanta gamla ramsågen från 1877 visas också upp på söndagen.
Under marknadsdagarna finns även utställningar i Ateljé Mjölkboa. Där medverkar bland andra Inga-Berit Jansson från Sköllersta med konst och hantverk.
En ny kollektion av konsttryck presenteras och de är signerade av Carina Sandqvist och Josefine Milton.
Där finns även nytryckta vykort ur Waldemar Naunfelds skissbok, och på kulturtorget i anslutning till ”boa” står Ylva Fägersten med pärltavlor, virkade grytlappar, nåldynor och mycket annat.