Nu öppnar Open art

Textstorlek:

Åter har Örebro fyllts med märkliga konstinstallationer. Det är den återkommande utställningen Örebro Open Art som invigs nu på söndag. Utställningen är ovanlig så till vida att det handlar om att ställa ut konst i det offentliga rummet, mitt i en myllrande stad. Utställningen har hunnit bli ett populärt besöksmål under de år den funnits. Länspostens Göran Lindhé gjorde ett bildsvep när förberedelserna fortfarande pågick.

Precis som vanligt har flera av konstverken skapat livliga diskussioner redan konstutställningen är invigd. Årets mest omdiskuterade verk är utan tvekan det jätteberg av uttjänta stolar som byggts upp på Järntorget. Verket är signerat den Japanska konstnären Tadashi Kawamata.

Även det faktum att man åter målat en gata, den här gången ett parti av Olaigatan, har vålla diskussion.

Utställningen som återkommer vart annat år pågår fram till den 10 september. Mer om Open Art kommer senare i vår papperstidning.