Goda Rum tar över Ericssons matsal

Textstorlek:

KUMLA Nu är det klart. Goda Rum i Kumla tar över Ericssons personalmatsal med kök.

Annons:

Sedan den dramatiska nedskärningen av personalen på Ericssons så är även personalmatsalen nu överdimensionerad.

Där det tidigare var trängsel bland matgästerna, gapar idag stora ytor tomma.
Resonemang har därför pågått en tid om att någon entreprenör ska kunna ta över driften, och nu är det klart. Det blir Goda Rum som tar över kök och servering.
Krögaren, och en av de tre ägarna av Goda Rum, Mikael Åhlén, säger till Länsposten:
– Det här känns väldigt intressant och ger oss goda möjligheter att på sikt utveckla vår verksamhet.
– I nuläget så handlar det i första hand om att ansvara för driften över sommaren. Men i förlängningen så finns det flera intressanta tankar och planer om möjlig utveckling.
Goda Rum är inte minst intresserade av personalmatsalens stora kök.
– Det är ju lika stort som hela ytan där våra gäster idag sitter och äter, säger Mikael Åhlén, och ler.
I och med att man kan använda Ericssons stora kök så öppnar sig nya möjligheter för matlagning i större skala.
Som det nu är så är det ofta knökafullt vid restaurangen vid Sjöparken. Mer svängrum skadar inte, enligt krögaren.
– Och vad gäller våra utekvällar i vår och sommar så ser det väldigt bra ut. De är mer eller mindre fullbokade. Vi upplever faktiskt ett väldigt gästtryck. Positivt för oss, positivt för Kumla.
Annons: