Nyöppnat järnvägscafé

Nöjda fikagäster. Olga Kashina serverar Jonas Tjernberg, Alice Sandström och Sven-Erik Andersson kaffe vid bordet invigningsdagen till ära. Foto: Björn Palmqvist
Textstorlek:

Järnvägscaféet har nyöppnat och snart fylls en del av stationshusbyggnaden med en modell som ska visa lite järnvägshistoria från Laxå.

Det känns åter en doft av kaffe inne i stationshuset. Järnvägscaféet har öppnat på nytt och bakom disken ansvarar Olga Kashina för den ädla drycken med tilltugg.

– Jag ville göra något som är mysigt för folk, både laxåbor och tågresenärer, och då dök möjligheten att öppna järnvägscaféet upp. Vi ska hålla öppet sju dagar i veckan, förklarar hon.

Olga och hennes man är just nu bosatta i Gullspång men är helt inriktade på att finna en bostad och flytta till Laxå.

Olga gör en mjukstart, men tänker utveckla efter hand beroende på vad folk efterfrågar. En annan plan är att ta emot beställningar av landgångar och smörgåstårtor.

En hel del laxåbor tog tillfället i akt att slinka in i stationshuset för en fika i fredags.

– Vi tycker det är jättetrevligt, det behövs ett fik här, menade Alice Sandström, en av gästerna.

Sven-Erik Andersson har också saknat fiket sedan det senast stängdes:

– Nu känns det bra att komma till stationshuset för att ta en fika, poängterar han.

Under ”startdagarna” fanns även David Pettersson på plats i en del av serveringsytan och presenterade sin dataservicefirma.

– Jag gör det här i ett samarbete med Olga för att det ska finnas lite mer att titta på i serveringen.

David berättade att han sysslar med konsultation, installation och service gällande allt inom IT och nätverk.

– Jag åker helt enkelt hem till folk som vill ha hjälp och det är många, framförallt äldre, som uppskattar det och nyttjar mina tjänster, förklarade han.

I en annan del under stationshusets tak håller två byggfirmor på att renovera det som ska bli Laxå modelljärnvägsförenings hemvist.

Där ska föreningen inom kort börja bygga upp en modell av Laxå i miniatyr.

Då med en modelljärnväg från slutet av 50- och början av 60-talet. Med spåren och husen i nära anslutning till stationsområdet.

Det blir en nostalgisk återblick som givetvis passar som handen i handsken eftersom modellen kommer att visas upp just på den plats den har att berätta om.

Också exteriört har stationshuset, genom kommunens försorg, fått en vacker fasad.