Rätta Takterna på Sundbyholm

Foto: thinkstockphotos.com
Textstorlek:

​Det blev ett rejält magplask när en viss Swimming Pool direkt grusade chanserna i lördags. När sedan Johnny Takter mästerligt lotsat Othala till vinst i den andra avdelningen så sjönk både jag och torskbongen till botten.

Sundbyholmstravet någon mil utanför Eskilstuna är värd för spelet på lördag och på hemmaplan är förväntningarna stora. Så stora att vi tigger skjutsen ut och räknar sen med taxiresa direkt till någon av stans restauranger där bordet är bokat och dukat för fest.

Avd1 6 Indoor Voices räckte inte ända fram till en för dagen strålande bra Erica senast. Fortsatt toppform och i en inte alltför hård stoelit räknas hon tidigt. 9 Jetset var okörd när galoppen kom i utgången av sista sväng senast. Avslutar sylvasst och med rätt lopp så är hon i striden. 1 Fly The World ser formstark ut och lite enklare emot. 3 Raffinos är en tuffing som kan öppna bra. Tål tuffa lopp och inte alls så säker på att Örjans val är det rätta.

Avd2 3 Alvena Ullabella galopperade direkt från start senast i debuten för Mattias Djuse. Fin därefter med sparade krafter i mål. Kapabel och bör ha bra chans om hon fungerar. 8 Xanthis Amazing har aldrig varit bättre och är snabb ut vid laddning. Strålande avslutningar hela tiden. Räknas oavsett position. 5 New Flame har mött stenhårt motstånd och ströks till finalen i Breeders Crown i början på november. Återkom senast, stärkt av träning och hårdhet från i fjol. Räknas. 1 Simb Senta såg helt lysande ut senast vid överlägsen vinst. Hela tiden bättre och som hon såg ut då hävdar hon sig här också.

Avd3 5 On Track Piraten har inte varit i närheten av förlust och har sju raka segrar. Fortsätter normalt sitt segertåg. 7 Udo´s Oiler är ett styrkefenomen som gynnas av distansen. Körs framåt och fäller favoriten? 1 Obi Wan håller fortfarande mycket hög klass som elvaåring. Laddas för position och distansen bara en fördel. Med lucka till slut kan hästen bli en obehaglig överraskning. 2 Poochai kördes åter lugnt senast och fyrades av upploppet ner i strålande spurt. Örjan upp den här gången och betydligt bättre än raden.

Avd4 6 Man At Work hade krafter kvar i årsdebuten. Kanonfin på Axevalla innan och hade även varit långt framme på Örebro när galoppen kom i utgången av sista sväng. Svårslagen. 3 The Swede är något osäker men väldigt kapabel. Överlägsen från utvändigt ledaren senast och duger i klassen. 12 Tournado Dream har höjt sig rejält och avgjorde på ett bra sätt näst senast. Kördes tidigt fram till ledaren senast och höll storstilat. Liknande förutsättningar och räknas på nytt. 5 Västerbo Exclusive är inte alls tokig och ganska snabb ut, bättre med täta starter och klart bra på Solvalla. Kraftigt på gång och värd att se upp med.

Avd5 5 Queer Fish är något ojämn men riktigt bra då hästen tävlar på topp. Stark och speedig och distansen är passande. Segerstrider. 2 Erica är i strålande slag för dagen och räknas tidigt. Ändå inte lika snabb ut som i volt och därmed mer sårbar. Ändå ett tidigt streck som hästen ser ut. 10 New Star Power vinner inte så ofta men har avslutat bra i flera starter. Fast bakom ledaren senast. Gynnas av hårt tempo och tar ner många till slut. 3 Cash A´Cheque Em nöter på hyggligt men imponerar inte speciellt. Ändå motstånd som gör att hästen inte är helt borta.

Avd6 10 Dontstopbelievin var målfotoslagen på Romme näst senast efter tungt lopp. Hängde med bra i V75 senast efter riktigt bra hästar. Stark och rejäl och måste passas noga. 6 Rigel Face kommer med mycket gott rykte från Jägersro och har också imponerat vid segrarna. Ser klassig ut och ska givetvis räknas. 5 Uppohoppa imponerade från ledningen senast och har visat att det finns mycket inombords. Ruskigt bra efter galopp på Mantorp i december. Bör streckas. 11 Actual Star är väldigt stark och vann åkandes på Solvalla. Väldigt stark avslutning i spåren senast som knappt slagen. Klart intressant.

Avd7 5 Springover fast med allt senast i laddad stil. Öppnar bra och körs mot ledningen. Inte alls speciellt hårt emot och brisar undan till slut. 2 Mellby Collector är mäktig i sina ljusaste stunder. Perfekt läge gör att hästen är motbudet. 9 Alamo Bay gjorde en stark insats i årsdebuten från utvändigt ledaren. Stark och Flemming Jensens hästar skall alltid passas. 12 Cupido Sisu är klart på gång och såg oförskämt fin ut i lättare gäng på Bollnäs. Hästen var femma i derbyt. Kapacitet att vara långt framme.

V75-tips

Avd1 6-9 res 1-3

Avd2 3-8-5-1-11 res 14-10

Avd3 5-7 res 1-2

Avd4 6 res 3-12

Avd5 5-2-10-3-4 res 1-12

Avd6 10-6-5-11 res 7-3

Avd7 5 res 2-9

400 rader 200 kronor

Hans Gustafsson