Att de bara orkar?

Textstorlek:

Den här veckan författar jag krönika liggandes i en solsäng vid en pool. En vecka på en Kanarieö är ett rejält vitamintillskott såhär mitt i vintern. Rapporterna hemifrån om omväxlande snöfall och minus femton grader tas emot med skadeglatt lugn.

Med dagens teknik är det lätt att följa nyhetsflödet var man än är i världen. Peter Springares Facebookinlägg är fortfarande den största snackisen och diskussionerna går höga. Jag har redan berört ämnet och säger varken bu eller bä. Det bildas grupper för och emot och är ett himla liv. Jag tänker att det vore bättre för Sverige om Springare ägnade sig åt att göra sitt jobb istället för att kommentera, förklara, värja sig och ta emot blommor och presenter. Han har haft sina femton minuter i rampljuset nu.

Den andra stora snackisen är hur det kommer att bli efter valet eftersom Alliansen påstås vara i kris. Redan nu räknas det mandat, diskuteras olika blockbildningar och statsministerkandidater. “Att folk orkar” tänker jag här vid poolkanten. Det är ju ändå valresultatet som räknas och det hinner svänga mycket än i opinionsundersökningarna. Och alla de som vältrar sig i konspirationsteorier kan ju knappast komma på något som de olika partierna inte redan tänkt på. Ett populärt scenario är att vi är på väg mot tre block i svensk politik där S och C bildar mittenblock.

Den bästa nyheten är att klappträt Kent Ekeroth äntligen fått kicken av sitt parti. SD utesluter och sparkar fler representanter än något annat parti, men herr Ekeroth har bitit sig fast osannolikt länge trots huvudlösa dikeskörningar. Han påstår att han klippte till en person i en kö utanför en nattklubb i Stockholm i självförsvar. Men alltihop filmades och finns till allmän beskådan på nätet, där kan alla bedöma själva. Dömer man till Ekeroths fördel får jag nog flytta till något annat land. Min tro på svenskt rättsväsende är redan naggat i kanten efter alla våldtäktsdomar där flickor måste ha sagt ordet Nej tillräckligt tydligt för att rätten (oftast bestående av gubbar) ska tro på att de faktiskt inte ville bli drogade och ha samlag med flera personer samtidigt.

Roligast på nätet just nu är världens filmer till Donald Trump, hittas om man googlar på America first. Vansinnigt kul och mycket elakt parodieras Trumps sätt att tala och uttrycka sig. Bäst är nog Finlands film, där de bland annat lyfter fram feministen Minna Canth. Ni kanske kan förestalla er hur hennes namn kan tolkas på amerikanska. Älgmurarna som man byggt for att utestänga de farliga älgarna är också genialiska.

Nu stänger jag ner och tar ett dopp i poolen. Adios amigos!

Titti Hansson