”The Supreams” gick hem hos publiken

Gladys del Pilar, Blossom Tainton och Jessica Folcker. Foto: Göran Lindhé
Textstorlek:
ÖREBRO Bland många Motownartister som gjordes av gruppen Afro-Dite, var The Supreams några av de mest lyckade. Publiken på Conventum Kongress hängde i lördags med i de gamla 60-talslåtarna.
Originalgruppen som bestod av Mary Wilson, Florence Ballard och Diana Ross, gjordes utmärkt av Afro-Dite, där medlemmarna heter Gladys del Pilar, Jessica Folcker och Blossom Tainton.
   Vi fick höra några av de gamla 60-talsgodingarna; Stop in the name of love, Baby love och Reach out and touch och stämningen i arenan var på topp. Efter potpurriet bjöd de tre även på lite humor i den spelade osämjan om Diana Ross-rollen, som Blossom hade tagit på sig.
   Den gjorde hon för övrigt utmärkt och gick runt i publiken som en äkta Diana Ross-diva och speglade sig i kändisglansen. Supreams- och Jackson Five-mixen var bland det som gick bäst hem hos Örebropubliken, som stod upp när gruppernas låtar spelades.
   Även Jackson Five-eran stod som högst under 60-talet och man spottade ut hits som I want you back, ABC och Going back to Indiana. Det är låtar som fortfarande spelas på radion och Michael Jacksons klara röst i unga dagar står sig minst lika bra som den under hans solokarriär.
   Det här var verkligen ”Sweet soul music” som Arthur Cooley en gång sjöng och vi fick även höra andra tongångar i Negro Spirituals. Boris René var självklar i rollen som bland annat Stevie Wonder och även flera utmärkta låtar av Temptations hördes. Verkligen en bejublad konsert.