Företagsklimatet förbättras i länet

Textstorlek:
Förra veckan släppte Svenskt näringsliv sin ranking av företagsklimatet i landets kommuner. Örebroregionen tillsammans med Jämtland utmärker sig som de regioner där företagsklimatet förbättrats mest. 8 av 12 kommuner går framåt och flera av dem tar stora steg i rätt riktning. Degerfors är årets klättrare efter ett kliv på 72 platser till plats 152 i landet. Laxå klättrar nästan lika mycket tar sig nu in på topp-100. Toppar länslistan gör Lekeberg med en hedrande 39 plats i riket.
– Det är glädjande att det går åt rätt håll på många håll. Lekeberg tar det där extra klivet mot toppen samtidigt som Laxå och Ljusnarsberg är de två kommuner som förbättrats sig mest i hela landet de senaste fem åren. Laxå klättrar hela 69 placeringar till en 71 plats och Ljusnarsberg går upp till plats 76. Det innebär att de båda kommunerna klättrat i snitt med över 40 placeringar per år sedan 2011, säger Karl Hulterström på Svenskt Näringsliv i Örebro.