Galen kväll på Sannahed

Textstorlek:

Vilken galen kväll på Sannahed. Nytt banrekord, två gånger om, och dessutom dramatik in i sista heatet, där Indianerna till sist vann med en pinne över Vetlanda.

Tisdagskvällen på Sannahed kommer de som var där på elitseriespeedway sent att glömma.

Först blev Fredrik Lindgren av med sitt två månader gamla banrekord, och ett besviket sus gick genom publiken. Nu hade Vetlandaföraren Zmarzlik det. Men Fredrik Lindgren satte allt på ett kort och körde som en fantom i nästnästa heat, och lyckades ta tillbaka rekordet som han varit av med i nio minuter.

Nya rekordtiden är 62,5.

Hans gamla var på 63,1. Jämfört med Nicki Pedersens rekord för det, så är det en putsning med över en sekund. Pedersens 63,3 sattes dessutom med den ”snabbare” ljuddämparen.

Fortsatt såg kvällen lite halvdyster ut för Indianerna, som var i brygga inför heaten efter paus.

Men firma Lindgren, Lindbäck och Iversen tog tag i taktpinnen och inför nomineringsheatet fanns plötsligt segervittring. Genom en snygg körning, där man knäckte motståndarnas mästare Tai Woffinden, och tog en femetta, så stod slutligen Indianerna som segrare.

Matchen vanns med 45 mot 44 och avgjordes alltså på sista varvet i sista heatet.

Därmed var Vetlanda även borta från kommande slutspelsrace eftersom Dackarna samtidigt vann hemma i Målilla och knep den sista slutspelsplatsen.

På tisdag inleder Indianerna slutspelet med att möta tuffa motståndarna Rospiggarna på Sannahed.