Trystorpspremiär igen

Även i år kommer Hjalmar Berglund kliva runt bland publiken och bland annat hälsa på slottsherren Johan Wiberg. Foto: Göran Lindhé
Textstorlek:

Trystorp I morgon är det åter igen premiär av sommarunderhållningen Stjärnkväll på slottet i Trystorp i Västernärke. Det är fjärde året i rad som vi kunnat se Hjalmar vid den vackra herrgårdsmiljön.

Peter Flack är som vanligt motorn i föreställningen. Familjen Flack – Peter, fru Marie och dotter Amanda delar på värdskapet och intervjuar gästerna.

Vibys stolthet, Hjalmar Berglund, tar traditionsenligt en rejäl plats i föreställningen.

Och det är ju så de flesta i publiken på Stjärnkväll på slottet vill ha det. Evenemanget har blivit ett väldigt populärt inslag i Sommarlänet. Förra sommaren kom drygt 5 000 personer till den natursköna slottsparken.

Årets upplaga gästas av Sharon Dayall, Nisse Landgren och Beatrice Järås. För musiken svarar Peter Tikkanen.

Sharon Dayall har haft framträdande roller i olika musikaler, senast i Chicago på Stockholms Stadsteater både 2014 och 2015.

Hon har sjungit i en mängd jazzkonstellationer. Sin första revyroll gjorde hon hos Peter Flack på Parkteatern, i Hjalmars hotell 1991.

Många minns henne också från TV-serien Varuhuset. Numera arbetar hon bland annat med sång- och musikalundervisning hos Lasse Kühlers dansskola.

Nils Landgren är det stora länsbidraget i föreställningen, förutom Hjalmar då. Nisse föddes i Degerfors där han började spela trummor vid sex års ålder, men redan som 13-åring övergick han till trombon.

Nils har spelat i en lång rad jazz-, rock- och funkgrupperingar. Han har spelat med i minst 500 album. År 2012 fick han utmärkelsen Sir George Martin Music Award.

Beatrice Järås är gift med Nils Landgren, och hon började dansa balett redan som treåring. Beatrice, eller Bea som hon kallas, har en lång karriär som skådespelare, musikal- och revyartist bakom sig. Hon har medverkat i flera filmer och TV-produktioner. Peter Flack och hon arbetade tillsammans i Arsenik och gamla spetsar på Maximteatern 1983.

Familjen Flack avslutade tidigare i år Hjalmars drömrevy på Nya Parkteatern. SVT spelade in de sista föreställningarna som visats i sommar.

Dessutom visades dokumentärfilmen ”Peter Flack – mitt liv som Hjalmar” i juni.

Under våren har alla tre turnerat i en barnmusikal, som visades på flera platser i Skåne.

Där medverkade också Hasse Kvinnaböske Andersson, Monica Forsberg och Peter Kjellström.

Föreställningen Stjärnkväll kommer även spelas i Brevens Bruk den 12 och 13 augusti. Där ersätter Ida Sandlund Sharon Dayall.

Ida är jazzsångerska och pianist. Hon har gett ut fem egna album och medverkat som gästartist på andra artisters produktioner, bland andra Nils Landgrens Christmas with my friends.

Stjärnkväll på slottet i Trystorp ges förutom i morgon och på lördag även torsdag till och med lördag i nästa vecka.

– Det blir en väldigt musikalisk föreställning, med mycket jazz och evergreens, säger Peter Flack.