Rasmus Persson avgår som kommunalråd

Rasmus Persson har varit aktiv i Örebropolitken i många år. Här en bild från en valrörelse. Foto: Rolf Johnsson
Textstorlek:

Rasmus Persson, centerpartistiskt kommunalråd i Örebro kommun kommer att lämna samtliga sina politiska uppdrag. Det är dags att göra något nytt och lämna ledartröjan till någon annan säger han till Länsposten.

Rasmus Persson har varit kommunalråd i Örebro kommun sedan 2006. Sedan valet 2014 samregerar centerpartiet med socialdemokraterna och Kristdemokraterna. Han har hela tiden som kommunalråd haft ansvar för frågor som berör social välfärd. Äldreomsorg, flyktingmottagande och liknande frågor.

Rasmus Persson har sökt och fått ett arbete som direktör för överförmyndarverksamheten i Västerås. Person väljer då att avgå i god tid innan nästa valrörelse. Han börjar sin nya tjänst första oktober. Processen inom centerpartiet för att ta fram en ersättare har redan startat.

Persson är född i Ystad och har fortfarande kvar sin dialekt trots att han levt och verkat i Örebro kommun under många år. Han kom till Örebro 1993. Då som stundent på vad som då hette Örebro Högskola.

– Jag läste juridik och stadskunskap. Sedan blev jag partiombudman 1999, berättar Rasmus.

Nästa uppdrag blev att vara politskt sak-kunnig i åt bland annat dåvarande kommunalrådet Gungihild Wallin, som alltså Persson ersatten 2006, då allianspartierna kom att regera Örebro.

Som kommunalråd Örebro kommun är Persson en välkänd person i olika medier.