ÖSK laddade för allsvensk premiär

Foto: Rolf Johnsson
Textstorlek:

Det råder ingen tvekan om att Närke drabbats av fotbollsfeber. Efter ÖSK Fotbolls fina höst är förväntningarna inför årets Allsvenska höga. Att laget både fått behålla sina största profiler samt gjort ett par spännande nyförvärv har fått både klubben och publiken att tända till under våren. Till den allsvenska premiärmatchen mot Djurgården på söndag (3/4) finns bara ett fåtal biljetter kvar. Bara de med årskort eller medlemskap i ÖSK kan köpa ut de sista biljetterna till matchen.

– Trycket är enormt! Premiären kommer bli slutsåld och vi märker av ett jätteintresse. Ett tecken på detta är att vi bara på ståplatssektionen har ökat årskortsförsäljningen från 175 förra året till mer än 1100 stycken i år, säger Erik Wärlegård som är kommunikationsansvarig för ÖSK Fotboll.

Örebro SK, som spelat starkt under våren, tog sig under måndagen (28/3) an Hammarby i ett sista genrep inför den allsvenska premiären. Att nästan 4000 personer hade tagit sig ut i vårblåsten bara för en träningsmatch bekräftade ytterligare att något ligger i luften.

Publiken fick också inledningsvis vad de hoppats på. Redan i andra matchminuten tryckte Alhassan ”Crespo” Kamara in ledningsmålet, något som sedan följdes av cirka 30 minuter ÖSK-dominans. Därefter kom Hammarby in i matchen och bjöd starkt motstånd vilket bland annat resulterade i ett kvitteringsmål en bit in på andra halvlek. Till slut fick dock publiken gå hem nöjda efter att inhopparen Kalle Holmberg säkrat vinsten med sitt 2-1-mål.

Holmbergs mål gör det svårt för tränare Axén att ta ut startelvan till premiären då det till anfallet finns flera starka kort att välja mellan. Utöver Holmberg finns bland annat matchens andre målskytt Kamara samt fjolårssuccéerna Astrit Ajdarevic och Martin Broberg. ÖSK går in i årets allsvenska med en stark trupp, anser Erik Wärlegård:

– Vi har fått behålla våra nyckelspelare såsom vår landslagsaktuella målvakt Jacob Rinne och Crespo Kamara, dessutom har vi gjort några tunga värvningar. Vi har fått in en duktig amerikansk mittback och inte minst den återvändande publikfavoriten Michael Almebäck som är tillbaka i Örebro efter några år som utlandsproffs.

Wärlegård tror också att det stora intresset för laget i år beror på att de blivit mycket öppnare gentemot allmänhet och media.

– Under vår VD Simon Åström har vi haft ambitionen att bli mycket mer tillgängliga och öppna. Det ska inte vara helt slutet kring klubben och truppen, utan vi ska i stället bejaka det stora intresse som finns. Det tror jag gynnar alla inblandade.

Spelarna själva har satt upp ett mål om att hamna åtminstone topp sex. Wärlegård själv vill inte ange någon placering med anledning av att Allsvenskan är en mycket jämn liga där vad som helst kan hända. Däremot har han höga förväntningar inför säsongen.

– Jag tror att vi går mot ett väldigt roligt år, både för spelarna och publiken. Ett lag behöver puls på läktarna för att lyfta. Med så mycket sålda biljetter och med vår starka supporterklubb Kubanerna så tror jag att det kommer bli en fantastisk stämning på läktarna.

Tony Gunnarsson

Kommande matcher

Örebro – Djurgården 3/4 17.30

Helsingborg – Örebro 7/4 19.00

Örebro – Jönköping Södra 11/4 19.00

Sundsvall – Örebro 18/4 19.00