Maria utökar sin butiksyta

Maria Thor pekar ut riktningen för tillbyggnaden som ska ge henne ännu större butiksyta. Foto: Björn Palmqvist
Textstorlek:

Inom kort tas första spadtaget för en större utbyggnad av Sjöbod no 7. Ett stabilt och ökande kundunderlag samt läget vid E 20 är två anledningar till att butiken ska växa och förses med ett ännu bredare urval av produkter.

För drygt ett år sedan slog Maria Thor upp portarna till sin heminrednings- och presentbutik, Sjöbod no 7.

Hon blev då ytterligare en i raden av näringsidkare som valt att etablera sig intill rondellen och den hårt trafikerade E 20, och i hennes fall med Rastpunkt som närmsta granne.

Startåret har gått bra, och kunderna, såväl lokala som de på tillfälligt besök, har funnit butiken intressant.

– Läget här är suveränt, och Laxåborna verkar vara nöjda och återkommer för att handla till hemmen eller när de behöver presentartiklar, säger Maria.

Under tidens gång har Maria närt en tanke att kunna bygga ut butiken för att kunna exponera än mer hem- och presentprodukter, och nu har hon bestämt sig.

– Det är kunderna som hjälpt mig till det här beslutet. Utan kunden så finns man ju inte, så är det bara, konstaterar hon. Med en större butik vill hon kunna utöka antalet produkter, men framförallt är det inom ett speciellt sortiment hon kommer att satsa ännu mer:

– Jag vill kunna ha en speciell Ernst (Kirchsteiger) avdelning med fler av hans produkter, förklarar hon.

Men därutöver planerar hon även för en barnavdelning med kvalitetsleksaker. Lite delikatesser att stoppa i munnen finns också i detn utvidgade koncepttanken.

Känns som att Maria har en färdig plan över hur hon på bästa sätt ska nyttja ytorna när det nu snart är dags för byggstart.

Utbyggnaden kommer att ske mot Midsommarberget, alltså baksidan av den befintliga butiken.

Den kommer att bli på 130 kvadrat, vilket gör att den totala ytan blir runt 200 kvadratmeter, och som då inkluderar ett lagerutrymme.

Byggstart blir det inom kort, och om allt går enligt ritningarna ska allt vara klart i augusti.

– Jag kommer förstås att ha öppet under hela tiden. Bygget påverkar inte den butiksdel jag har i dag. När tillbygget är klart öppnar vi upp väggen emellan och allt blir till en helhet, berättar hon.

Senare i höst kommer Maria att hålla en officiell invigning, och hon har givetvis en alldeles särskild förhoppning om en celeber gäst vid det tillfället.

– Då vill jag förstås att självaste Ernst kommer hit, säger en hoppfull Maria Thor.

Björn Palmqvist