Zlatan på väg mot 30 strutar

Textstorlek:

Med sina fyra mål i helgen för PSG är Zlatan på väg att upprepa sin bedrift från sin första säsong 2012/13; att vinna skytteligan med gjorda 30 mål.

Med åtta matcher kvar att spela är chansen stor och det enda förutom skador som kan hindra Ibrahimovic är hans tränare. Laget är nämligen redan klara seriesegrare och därmed kan tränare Laurent Blanc välja att spara flera av sina bästa spelare.

Anledningen är nämligen att PSG avancerat till kvartsfinal i Champions League, eftersom man effektivt slog ut Chelsea i åttondelen i förra veckan. Avgörande målskytt – Zlatan Ibrahimovic. Lottningen till kvartsfinalen sker i morgon och där gäller det att undvika Barcelona som är det största hotet.

Att spanjorerna går till final är högst troligt med supertrion Messi, Neymar och Suarez. Och allra roligast vore att se en final mellan Barcelona och PSG. Zlatan har vunnit ligan 13 gånger av 15 med de europeiska lag han figurerat i, men har aldrig vunnit Champions League. Det är verkligen något man unnar honom, så här på fotbollsålderns höst. Hans skytterad i PSG har tidigare varit 30, 26, 19 och nu alltså 27 mål. Vi hoppas väl alla att han slår rekordet och att hans målform håller i sig ända in i juni.

För länslagen i bandy och ishockey är det färdigspelat. Bandylagen ÖSK och Nitro/Nora nådde sina mål; att hänga kvar. Däremot Örebro Hockey och BIK Karlskoga missade med sina avsikter, att gå till kvartsfinal respektive gå upp till SHL. BIK avslutade ändå med en vinst i sista matchen, medan ÖHK absolut inte visade sig från sista bästa sida. Men det är bara att ta nya tag inför hösten.

I damernas elitserie i volleyboll slutade Örebro på en andraplats och valde Sollentuna som motståndare i slutspelets kvartsfinal. Den är i bäst om tre matcher och den första spelas på bortaplan på lördag. Allt annat än avancemang via två matcher för Örebro vore en sensation.

Lindesbergs damer förlorade hemma mot Hylte/Halmstad i sista grundserieomgången och möts faktiskt även i kvartsfinal. Där kommer det förstås bli avsevärt mycket jämnare. Lindesbergs handbollsherrar är fyra i allsvenskan med två omgångar kvar att spela. Man har den sista platsen till ett elitseriekval och kan genom vinst hemma mot bottenlaget Alstermo på lördag säkra ett kval. Man har i så fall råd att förlora sista matchen mot Rimbo eftersom målskillnaden är mycket större än Varbergs, som också krigar om kvalplats.

I division ett norra får ÖSK:s handbollsherrar kvala för att hänga kvar. Det är nu klart trots att en omgång återstår av grundserien. Men man gjorde ändå en bra bortamatch mot topplaget Enköping i helgen och förlorade bara med tre mål.

Både Forward och Degerfors mötte enklare motstånd i sina respektive träningsmatcher i fotboll. De förstnämnda som imponerat i svenska cupen fick dock bara oavgjort mot division två-laget Arameiska Syrianska. Medan DIF gjorde sin plikt mot Karlstads BK och vann med 3-1. Nu väntar två träningsmatcher till innan premiären för DIF. På lördag borta mot Sirius och på skärtorsdagen hemma mot Brage.

Göran Lindhé