Stjärnkväll på slottet – och bruket

Sharon Dyall.
Textstorlek:

I slutet av juli ges sommarunderhållningen Stjärnkväll på slottet för fjärde året i rad vid Trystorps slott. För första gången kommer föreställningen även till Brevens bruk.

Peter Flack är motorn i föreställningen. Familjen Flack – Peter, fru Marie och dotter Amanda delar på värdskapet och intervjuar gästerna. Som vanligt tar Vibytönten Hjalmar Berglund en rejäl plats i föreställningen. Stjärnkväll på slottet är ett populärt underhållningsprogram. Förra sommaren kom drygt 5 000 personer till den natursköna slottsparken i sydvästra Närke.
Årets upplaga gästas av Sharon Dayall, Nisse Landgren och Beatrice Järås. För musiken svarar Peter Tikkanen. I Brevens bruk ersätts Sharon Dyall av Ida Sandlund.
Sharon Dayall har haft framträdande roller i musikaler, senast i Chicago på Stockholms Stadsteater 2014, 2015. Hon har sjungit i en mängd jazzkonstellationer. Sin första revyroll gjorde hon hos Peter Flack på Parkteatern i Hjalmars hotell 1991. Många minns henne från TV-serien Varuhuset. Numera arbetar hon bl.a. med sång- och musikalundervisning hos Lasse Kühlers dansskola.
Nils Landgren föddes i Degerfors där han började spela trummor vid sex års ålder, men redan som 13-åring övergick han till trombon. Nils har spelat i en lång rad jazz-, fusion jazz-, rock- och funkgrupperingar. Han har spelat med i minst 500 album. År 2012 fick han utmärkelsen Sir George Martin Music Award.
Beatrice Järås, gift med Nils Landgren, började dansa balett redan som treåring. Beatrice, eller Bea som hon kallas, har en lång karriär som skådespelare, musikal- och revyartist bakom sig. Hon har medverkat i flera filmer och TV-produktioner. Peter Flack och hon arbetade tillsamman i Arsenik och gamla spetsar på Maximteatern 1983.
Familjen Flack har avslutat Hjalmars drömrevy på Nya Parkteatern. SVT spelade in de sista föreställningarna för visning senare i år. Nu repeterar de alla tre barnmusikalen Svingelskogen som ska turnera i Skåne med premiär i april. Där medverkar också Hasse Kvinnaböske Andersson, Monica Forsberg och Peter Kjellström.
Ida Sandlund ersätter Sharon Dayall i Brevens bruk. Hon är jazzsångerska och pianist. Ida har gett ut fem egna album och medverkat som gästartist på andra artisters produktioner, bl. a. Nils Landgrens Christmas with my friends.
Stjärnkväll på slottet ges på Trystorps slott 21, 22, 23, 28, 29 och 30 juli. Till Brevens bruk kommer föreställningen 12 och 13 augusti. Före föreställningarna underhåller Dixie Talks med gladjazz.