Årets sommarspel i Löa börjar nu ta form

Bergslagsspelen innehåller teater- och dansverksamhet.​
Textstorlek:

Bergslagsspelen är ett brett samarbetsprojekt med amatörer och proffs som syftar till att berika norra Örebro län – Nora, Hällefors, Lindesbergs och Ljusnarsbergs kommuner – med teater- och dansverksamhet. I sommar kommer uppsättningen bli i Löa.

Arbetet med årets sommarspel är igång för fullt och i måndags hade man en inspirationskväll i Lindesbergs bibliotek.

Det fanns många frågor att få svar på under kvällen. Föreställningen i sommar kommer heta ”Smidda planer” och manuset är snart helt färdigt. Författare till årets sommarspel är Helena Brusell, som även skrev manus till ”Trollstigen” som spelades i Löa under flera år.

Smidda planer är en familjeföreställning som utspelar sig vid sekelskiftet 1900 i Löa Hytta, dagarna innan det stora Drevölskalaset. Stefan Jansson är regissör och konstnärlig ledare. Föreställningen är ett sommarnöje där hemligheter och kärlekshistorier kokas ihop till ett sprudlande lustspel där vi får träffa Greta, prästen, smeden, sångfåglarna och många fler.

I måndags fanns Stefan Jansson på plats på Lindesbergs bibliotek för att berätta mer om föreställningen. Där fanns också kostymör Kajsa Forsberg och Löas hembygdsförening.

Förutom skådespelarna i ensemblen för Smidda planer, behövs det även aktörer i alla åldrar som kan agera i hyttmiljön, samt bland annat familjer som vill vara med på scenen i föreställningen. Mer om vad det innebär berättade amatörteaterkonsulent Tina Ruth.