Laxå får ny galleria

Gamla Matextra blir till Laxå Galleria. Foto: Björn Palmqvist
Textstorlek:

LAXÅ En ny galleria planeras till lokaler som har stått tomma vid torget i Laxå.

LAXÅ Under många år har lokalerna som i folkmun går under namnet Matextra, och ännu tidigare Konsum, stått tomma. Vissa tillfälliga aktiviteter, exempelvis julmarknad, har inrymts i väntan på något permanent. Men nu kungörs det i ett nyhetsbrev från Laxå kommun att det väntar nya tider för lokaliteterna, som är tänkta att gå under namnet Laxå Galleria. Laxåborna Greger Wintercorn, Tomas Jansson samt Mattias Bruus har köpt fastigheten och tror på en ny utveckling gällande handeln runt torget. Enligt nyhetsbrevet spelade bland annat den nya infarten till torget en avgörande roll vid förvärvet. Intressenter finns som vill etablera verksamheter i lokalen, bland dem en orientalisk livsmedelsbutik.