Misstanke om grovt brott

Enligt grannarna har tekniker gjort undersökningar i lägenheten vid fyra tillfällen. På måndagseftermiddagen var platsen fortfarande avspärrad. Foto: Björn Palmqvist
Textstorlek:

Polisen har spärrat av och genomfört flera tekniska undersökningar i en lägenhet sedan en kvinna anträffats död i Askersund.
Ärendet handläggs nu av utredare på avdelningen för grova brott.

Det var, enligt uppgift, tisdagen den 3 november som en kvinna anträffades död i sin lägenhet i ett bostadsområde i Askersund.

– Vi såg att polis, ambulans och senare en bårbil stod utanför fastigheten, säger en granne.

Några dagar senare, under fredagen, kom polisen tillbaka och spärrade av lägenheten.

Samtidigt påbörjades dörrknackning och förhör i området.  De som inte var hemma fick en lapp i brevlådan där de uppmanades att ta kontakt med polisen.

– Jag satt i telefonförhör i en timme. De ville höra om jag hört eller sett något ovanligt, säger en kvinna som vill vara anonym.

En annan kvinna berättar att det vid fyra tillfällen funnits polistekniker på plats, och som varit inne och undersökt den avspärrade lägenheten.

En annan person har uppgett att det varit ett väldigt ”liv” i den aktuella lägenheten kvällen före upptäckten.

De närboende känner olust kring att det skulle kunna handla om ett grövre brott. Länsposten har fått bekräftat att ärendet handläggs av avdelningen för grova brott i Örebro.

Vid samtal med utredare där så hänvisas till avdelningschefen. Denne har dock inte gått att nå innan denna tidnings pressläggning.

Följ våra uppdateringar här på webben.

BJÖRN PALMQVIST