Örebro Årets Stadskärna

Lycklig Stina Storm i guldhatt med sitt team från Örebro
Textstorlek:

Örebro fick gulddiplom och utmärkelsen Årets Stadskärna 2015 vid gårdagskvällens utnämning på Arenan i Kristianstad, där Svenska Stadskärnor höll årskonferens. Gävle och Uppsala kom på delad andra plats.

 Örebro fick gulddiplom och utmärkelsen Årets Stadskärna 2015 vid gårdagskvällens utnämning på Arenan i Kristianstad, där Svenska Stadskärnor höll årskonferens. Gävle och Uppsala kom på delad andra plats.
Örebro vann utmärkelsen redan 1996 och 2013 gjorde de ett nytt försök, men blev då slagna av Västerås.
    – Andra platsen för två år sedan stärkte oss i vår process som vi påbörjade redan 2007, säger en stolt och lycklig Stina Storm, vd för City Örebro. Utgångsläget då var allt annat än positivt.
    – Årets Stadskärna är en utmärkelse för framgångsrik utveckling av stadskärnan. Man ska kunna visa framsteg flera år i följd samt förnyelse av centrum genom samarbete mellan både privata och offentliga aktörer. Med framsteg menas att det finns ett flertal mätbara resultat av stadskärnans utveckling, förklarar Björn Bergman, vd för Svenska Stadskärnor.
 
Juryns motivering:
Stadens utvecklingsarbete är en ständig pågående process, vilket särskilt präglar Årets Stadskärna 2015. Man har på ett föredömligt sätt gått från dialog till samproduktion och tagit vara på hela stadens utbud och engagemang. En röd tråd är kreativa lösningar och förhållningssättet till värdeorden trygghet, trivsel och tillgänglighet. Med självinsikt, beslutsamhet, uthållighet och stolthet har de gjort en övertygande come-back och visat att gemensam kraftsamling är vägen framåt! Svenska Stadskärnors utmärkelse Årets Stadskärna 2015 tilldelas den lilla staden med personlig storstadspuls som har nära till allt ­– Örebro!