Det råder hockeyfeber i Örebro

ÖHK tränar. FOTO: Rolf Johnsson
Textstorlek:

Örebro hockeyklubb är i SM-slutspel i ishockey och på fredag möter de Växjö borta i en kvartfinalserie om sju matcher.

–Vi har goda chanser mot Växjö och det är de som har den stora pressen på sig. De får bära favoritskapet, säger Julius Hudacek, målvakt.

Värmlands län har fått uppleva det många gånger, Västmanlands, Södermanlands och Dalarnas län likaså. Vadå? Jo, ett SM-slutspel i ishockey. Nu skrivs det äntligen idrottshistoria när också Örebro län på fredag får njuta av det goda.

Örebro Hockeyklubb möter alltså Växjö borta på fredag i en första kvartsfinalmatch i en serie om sju matcher. Matcherna kommer därmed att spelas varannan dag fram till den 25 mars, om en sjunde match behövs.

– Att vi vann fyra matcher av fem mot Växjö i grundserien betyder egentligen ingenting i nuläget. Nu är det nya matcher som väntar, och tack vare hjälpen från våra fina fans kan det räcka långt, säger Derek Ryan.

Det råder stor hockeyfeber i staden och när biljetterna släpps i morgon kommer det bara säga svisch. Till söndagsmatchen hemma mot Växjö är biljettpriset 50 kronor högre på samtliga sittplatser, men då ingår även en t-shirt med slutspelsmotiv, för att fansen ska kunna bära fram sitt lag.

Örebro Hockey kan ståta med SHL:s bäste poängplockare, Derek Ryan, och även med SHL:s bäste målvakt, Julius Hudacek. Länsposten träffade dessa båda nyckelspelare tillsammans med succétränaren Kenta Johansson efter en träning i Behrn arena.

Läs mer i torsdagens papperstidning.