Det råder hockeyfeber i Örebro

ÖHK tränar. FOTO: Rolf Johnsson
Textstorlek:

Örebro hockeyklubb är i SM-slutspel i ishockey och på fredag möter de Växjö borta i en kvartfinalserie om sju matcher.

–Vi har goda chanser mot Växjö och det är de som har den stora pressen på sig. De får bära favoritskapet, säger Julius Hudacek, målvakt.

Annons:

Värmlands län har fått uppleva det många gånger, Västmanlands, Södermanlands och Dalarnas län likaså. Vadå? Jo, ett SM-slutspel i ishockey. Nu skrivs det äntligen idrottshistoria när också Örebro län på fredag får njuta av det goda.

Örebro Hockeyklubb möter alltså Växjö borta på fredag i en första kvartsfinalmatch i en serie om sju matcher. Matcherna kommer därmed att spelas varannan dag fram till den 25 mars, om en sjunde match behövs.

– Att vi vann fyra matcher av fem mot Växjö i grundserien betyder egentligen ingenting i nuläget. Nu är det nya matcher som väntar, och tack vare hjälpen från våra fina fans kan det räcka långt, säger Derek Ryan.

Det råder stor hockeyfeber i staden och när biljetterna släpps i morgon kommer det bara säga svisch. Till söndagsmatchen hemma mot Växjö är biljettpriset 50 kronor högre på samtliga sittplatser, men då ingår även en t-shirt med slutspelsmotiv, för att fansen ska kunna bära fram sitt lag.

Örebro Hockey kan ståta med SHL:s bäste poängplockare, Derek Ryan, och även med SHL:s bäste målvakt, Julius Hudacek. Länsposten träffade dessa båda nyckelspelare tillsammans med succétränaren Kenta Johansson efter en träning i Behrn arena.

Läs mer i torsdagens papperstidning.

Annons: