Nu blir det kafferep på eftermiddagarna

Sista revyn med Hjalmar

Peter och Marie FlackPeter Flack med hustru Marie byter inriktning på sitt sceneri. Foto: Göran Lindhé
Textstorlek:

Det är presskonferens i Parkteatern i år igen. Hjalmargänget är samlat, liksom delar av länspressen.

Annons:

Men det är ingen vanlig presskonferens ska det visa sig. Här ska skrivas historia. På tal om historia så har Monica Forsberg tagit med sig sin mormors gamla fina kaffe­koppar och ett stort kakfat är uppdukat. Astrid Höök ses på ett roligt sätt gå omkring och fylla på dessa kaffekoppar och de församlade skrattar.

Men när Peter Flack tar till orda blir tonen lite mer allvarlig.

– Kontraktet med Parkteatern är inte förnyat och detta blir den sista revyn för oss, säger han, som har gjort sig känd som Hjalmar i hela Sverige.

– Vi kommer att köra till januari i nästa år och därefter ska vi tömma byggnaden på våra saker, fortsätter Peter.

Till hösten och vintern uppförs den sista uppsättningen som är en julvariant på förra årets revy. Årets kommer därför heta Hjalmars Julburlesque och har premiär den 26 oktober.

– Vi har märkt en nedgång publikmässigt de senaste åren och det har tagit längre tid innan produktionskostnaden har blivit intjänad. Inför varje säsong har vi haft en kostnad på 8–10 miljoner kronor redan före premiären. Och det går inte att höja biljettpriserna alltför mycket heller.

Känns det inte konstigt att bara sluta med revy efter så många år?

– Visst gör det det, men det har blivit tuffare för varje år, särskilt ekonomiskt. Själv har jag uppnått pensionsåldern sedan något år och Monica Forsberg i produktionen börjar också närma sig denna ålder.

 

Läs hela artikeln i papperstidningen

Gå till Teckna prenumeration

Annons: